sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Vatikaani ja Pietarinkirkko + muuta asiaa Roomasta

Viimeistä Rooma-postausta viedään, toivottavasti ette oo vielä aivan kyllästyneitä. Niinkuin jo edellisissä postauksissa mainitsin, niin lähettiin keskiviikkona käymään Vatikaanissa. Kun saavuttiin Vatikaanin porttien ulkopuolelle kuultiin, että paavi oli just sillä hetkellä Pietarinaukiolla pitämässä puhetta ja että aukio oli tupaten täynnä ihmisiä. Päätettiin sen takia ottaa opastettu kierros ja se kannatti, sillä muuten oltais jouduttu jonottamaan ainakin pari tuntia.
 Ootte varmasti nähnyt kuvia Vatikaanista ja Pietarinkirkosta aikaisemmin, enkä sen takia viitsi kaikkia ottamiani kuvia tänne laittaa. Tässä postauksessa näätte siis vaan ihan pienen osan mitä siellä voi kaiken kaikkiaan nähdä. Vatikaanin museo on siis täynnä vaikka minkälaista esinettä ja patsasta, ja jokaisella esineellä on oma tarinansa.
 Kierreltiin siis tosiaan oppaan kanssa Vatikaanin museossa. Museo oli aivan täynnä ihmisiä, Sikstuksen kappelissa ei mahtunut melkein edes liikkumaan sen ihmispaljouden takia. Vähän ärsyttää kun kaikkialla muualla Vatikaanissa sai ottaa kuvia paitsi siellä Sikstuksen kappelissa, jossa ne kuuluisat Michelangelon freskot sijaitsee. Tosin googlaamalla näkee tarkalleen miltä siellä oikein näyttää.
 Opastetun kierroksen jälkeen käytiin vielä ihan itsenäisesti Pietarinkirkon sisällä ja huh, se on kyllä mahtipontinen kirkko. Jokaikinen nurkka koko jättimäisestä kirkosta on koristeltu jollakin tapaa. Mutta sehän kuuluu Katolisen kirkon tapaan, kaikki pitää olla suurta ja mahtipontista.
 Ihan muuten vaan tiedoksi jos joku on Roomaan lähdössä, niin kannattaa pakata mukaan joku muukin objektiivi kuin se 50mm. Kaikki nähtävyydet on aivan sairaan isoja ja niitä on siksi vähän vaikea sillä 50mm kuvata, kun sillä joutuu ottamaan niin kaukaa kuvia. Suosittelen siis varaamaan esimerkiks sen 18-55mm objektiivin mukaan, että saa vähän muitakin kuvia kun pelkkiä yksityiskohtia nähtävyyksistä, niinkuin mä sain vain otettua. Mulla kun oli matkassa vaan se 50mm.
Rooma oli kyllä kokonaisuudessaan kiva kaupunki ja suosittelen kyllä käymään siellä jos teitä kiinnostaa suurkaupunki täynnä nähtävyyksiä. Rooma on täynnä arkkitehtuuria, taidetta ja katolisen kirkon jalanjälki näkyy kaikkialla. Ja kannattaa varautua suureen määrään turisteja, koska niitä on Roomassa vuoden ympäri.

with love, Ida-Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti