maanantai 22. syyskuuta 2014

Long time no see

Pitkästä aikaa. Yli kuukausi siitä, kun viimeksi tänne kirjoittelin. Tämä tauko on tehnyt niin hyvää. Kuukausi on suorastaan lentänyt ohi ilman, että olisin kunnolla edes ajatellut koko blogia. Viime postauksen jälkeen olin jo lopettamassa blogia. Musta tuntui, että bloggaaminen ei ollut enää hauskaa ja siitä oli tullut pakkopullaa. Päätin kuitenkin jatkaa, koska monet kavereistani halusivat seurata mun elämää täällä Englannissa (jepp, luitte oikein).DSC_0004
Todella paljon on tapahtunut sen jälkeen kun viimeksi postasin. Kun muut palasivat takaisin koulunpenkille tai aloittivat opinnot uudessa kaupungissa, mulla oli luvassa välivuosi. Olin elokuun loppuun asti Mc'Donaldsissa töissä ja lähdin heti syyskuun alussa reissuun kaverini kanssa. Lennettiin ensin Budapestiin ja oltiin siellä neljä yötä. Sieltä jatkettiin matkaa lentäen Pariisiin ja yövyttiin siellä viisi yötä ja sitten palattiin takaisin kotia. Meillä oli oikein onnistunut ja hauska reissu. Otin jonkin verran kuvia matkan aikana ja tarkoituksena olisi julkaista niitä blogin puolella, kunhan jaksan jossain vaiheessa käydä niiden kimppuun.
DSC_0012
Tulin kotia tuolta reissulta maanantai-iltana. Tiistai meni matkatavaroiden vaihdossa ja paniikkipakkaamisessa. Sillä keskiviikkoaamuna lähdin yksin matkaan kohti Lontoota, tarkoituksena olla au pairina Englannissa 3-4 kuukautta. Paluulippua ei vielä ole, eli en tiedä tarkalleen milloin palaan Suomeen. Eli täällä mä nyt oon, istun tällä hetkellä perheeni keittiönpöydän ääressä kirjoittamassa tätä postausta. Asun nelihenkisessä, suomalais-nigerialaisessa perheessä. Äiti on suomalainen ja isä nigerialainen. Heidän kaksi lastaan ovat 13-vuotias tyttö ja 3-vuotias poika. He asuvat Somptingissa, joka sijaitsee Lancingissa, lähellä Brightonia. 
DSC_0008
Saavuin viime keskiviikkona tänne ja tähän asti oon viihtynyt tosi hyvin täällä. Perhe on tosi mukava ja tulen heidän kanssa hyvin toimeen. Puhun äidin ja nuorimmaisen lapsen kanssa suomea ja englantia isän, sekä 13-vuotiaan tytön kanssa. Eli saan vähän harjoitella, tätä mun omasta mielestäni aika puutteellista englanninkieltä :D Kävin Brightonissa lauantaina ja rakastuin kaupunkiin, niin ihana paikka <3 Sinne on päästävä mahdollisimman pian takaisin!
DSC_0015
Eli postaaminen jatkuu vielä mutta vähän eri tavalla kuin ennen. En voi luvata mitään tasaista postaamistahtia. Postaan sillon kun musta siltä tuntuu, en aio ottaa mitään paineita postaamisesta. Ja mun tulevat postaukset käsittelee lähinnä tätä au pair-elämää ja elämää yleensäkin Britanniassa, mun reissaamista tai muuten vaan arkipäiväisiä asioita. Asukuvat nyt vähän jää, kun ei ole ketään kuka niitä kuvia ottaisi. Kirjoitan tätä blogia siis lähinnä omaksi ja kavereideni iloksi :)

with love, Ida-Maria

6 kommenttia:

 1. Oi vitsi kuullostaa mahtavalta! Oon itsekin haikaillut välivuoden ja au pairiksi lähtemisen perään koulun loputtua. Kuitenkin monet suosittelee opiskelupaikan hakemista suoraan lukion perään. Ei vaan huvittaisi! :D Haitko sä jonnekin keväällä? Ja miten löysit sun perheen Englannista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kannattaa hei oikeesti lähteä! Opiskella ehtii vielä vaikka kuinka monta vuotta, mutta välivuotta ei voi ihan millon vaan pitää. Lukion jälkeen on vaan niin helppo pitää välivuosi ja tehdä jotain ihan muuta kuin normaalisti. Mä hain kouluihin mutta tiesin, etten pääse mihinkään sisälle koska en lukenut yhtään. Mulla ei vaan ollut yhtään motivaatiota alottaa lukea pääsykokeisiin kirjotusten jälkeen. Mun mielestä kannattaa kuitenkin hakea lukion jälkeen heti opiskelupaikkaa, koska jos vaikka saisit mieluisan opiskelupaikan, voit yleensä siirtää sitä vuodella eteenpäin ja pitää siis ensin välivuoden ja mennä sitten seuraavana vuonna opiskelemaan. Sillon sulla varmasti on se opiskelupaikka jo valmiina ja voit olla kauemmin esim au pairina, koska sun ei tarvi lukea pääsykokeisiin eikä tehdä pääsykokeita.

   Löysin mun perheen aupair-world.net-sivuston kautta. Sinne kannattaa tehdä profiili ja sitä kautta voit sitten selata au pairia etsivien perheiden profiileja ja etsiä sulle just se oikea perhe. Onnea perheen etsintään, toivottavasti pääset lähtemään! :)

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon vastauksesta! Oon miettinyt just tuota opiskelupaikan "jäädyttämistä" vuodeksi, mutta ensin varmaan täytyis päättää mihin sitä hakee.. :D Noo, ehkä se tässä selvenee pikkuhiljaa.

   Ja todellakin tahtoisin toteuttaa unelmaani ja lähteä ulkomaille! Kiitos rohkaisusta! :--)

   Poista
 2. Pääsispä itekki ulkomaille asustelemaan. Täällä on jo nyt niin jäätävän kylmä! Innolla oottelen sun postauksia sieltä, mut ei kannata ottaa paineita postailusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vielä pääset jossain vaiheessa :) Haha joo oon kuullut, että siellä on kylmä :D Kiitos ihana :)

   Poista